Business Kid

Programul inovativ de educație financiară pentru copii, acum disponibil și online

Discuțiile despre bani pot fi dificile pentru noi, ca adulți, dar ele pot deveni foarte simple pentru copii!

d (Medium)

De câte ori nu ți-ai dorit ca micuțul tău să înțeleagă mai bine cum stă treaba cu banii, cum se câștigă, cum se cheltuiesc – pe ce și mai ales când, cum se economisesc?

Sunt noțiuni pe care uneori nici adulții nu le stăpânesc foarte bine, dar cu toții ne dorim ca ele să fie clare pentru copii, pentru un viitor mai sigur financiar.

Business Kid e programul de educație financiară online pentru copiii din școli!

Dacă ești cadru didactic și vrei să le faci cunoștință elevilor tăi cu lumea banilor și îți dorești să ai parte de o serie de activități interesante și distractive împreună cu ei, Business Kid e pentru tine!

Acest program de educație financiară este potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani și este disponibil în mod gratuit pentru elevii din Brașov, Cluj, Alba Iulia și Făgăraș datorită finanțării oferită de către Raiffeisen Comunități.

IMG-20190610-WA0031

Cine suntem?

Asociația Happy Moms a fost înființată în anul 2014 de către lector univ. dr. Dana Lupșa, iar în 2016 a desfășurat primele ateliere în școlile brașovene, pe tema antreprenoriatului social, ateliere la care au participat 1000 de copii.

În 2019, primul volum al cărții Aventurile lui Mimi s-a transformat într-o piesă de teatru, cu actori copii, care a fost jucată în fața a peste 800 de elevi din 5 orașe. Apoi, elevii au participat la o serie de ateliere susținute de către voluntarele Asociației Happy Moms pentru a aprofunda ceea ce aflaseră de la Mimi.

În 2020, proiectul Business Kid a primit finanțare din partea Raiffeisen Comunități care susține acest program gratuit de care vor beneficia 1250 de elevi și 50 de cadre didactice din 4 orașe ale țării.

13211035_10154182061242351_1394724671_o (Medium)

Iată ce spun cei care au participat la programul Business Kid Offline

Ce primești în programul Business Kid?

  • 6 EPISOADE de PODCAST

 

Cum ar putea copiii să descopere mai cu drag educația financiară decât dacă informațiile vin tot prin vocea caldă a unui copil?

Mimi, eroina îndrăgitei cărți Aventurile lui Mimi, le povestește copiilor în 6 epidoade de podcast despre: Antreprenor vs. Angajat, Taxe și impozite, Responsabilitate socială, Sustenabilitate, Împrumuturi și dobândă,Curs de schimb.

Episoadele sunt scurte și interesante, cât să le mențină interesul copiilor și sunt numai bune de ascultat împreună într-o pauză de relaxare, sau pe mașină, în drum spre bunici.

  • E-BOOK de EDUCAȚIE FINANCIARĂ pentru ADULȚI

 

Îți dorești să ții ușor pasul cu copiii. Știm, pentru că asta ne dorim și noi.

Tocmai din acest motiv am ales ca programul Business Kid să conțină și un e-book destinat adulților care îi vor însoți pe micuți în călătoria lor spre a înțelege mai bine banii.

Chiar dacă nu vine cu noțiuni noi pentru tine, e util să le mai treci odată în revistă, pe măsură ce le descoperă și copiii.

  • 6 FIȘE de EXERCIȚII

 

Cel mai bine învățăm atunci când exersăm, așa-i?

Tocmai din acest motiv, fiecare episod de podcast vine cu o fișă de exerciții care să ajute la sedimentarea informațiilor.

  • 3 WEBINARII

 

800 de copii au beneficiat deja în ediția offline a Business Kid de atelierele susținute de către voluntarele Asociației Happy Moms la clasă.

Tot ele își pun experiența și expertiza la dispoziția celor înscriși în programul Business Kid online, pentru a ajunge de această dată la un număr și mai mare de copii, dar și de adulți.

CARTEA AVENTURILE lui MIMI II – Educație financiară pentru toată familia 

În continuarea primei povești ce o are ca protagonistă pe Mimi, cel de-al doilea volum aduce în prim plan noțiuni mai avansate de educație financiară, explicate prin intermediul personajelor jucăușe, care pleacă într-o aventură la Paris.

În aventurile ei, Mimi ajunge să înțeleagă ce înseamnă dobândă, card, bancă, sau curs valutar, pentru ca ulterior să le poată explica mai departe copiilor care ascultă episoadele de podcast.

mimi
Citește câteva rânduri
Pastila psihologică

Printre prieteni noi, arome pariziene și discuții despre fetițe de afaceri, în carte se regăsesc și pastile psihologice, redactate de psihoterapeutul Alina Moldovan, pentru toată familia.

Exerciții

Și pentru că Aventurile lui Mimi este o carte de educație financiară pentru întreaga familie, la finalul cărții, după ce Mimi își pune o nouă dorință, găsești o serie de exerciții pentru părinți propuse de către Ioana Mărgineanu.

Ce presupune înscrierea în programul Business Kid?

Asociația Happy Moms își propune să ofere programul Business Kid online în mod gratuit unui număr de 1250 de elevi și 50 de cadre didactice din Brașov, Cluj, Alba Iulia și Făgăraș.

Astfel, dacă ești un cadru didactic într-unul dintre cele 4 orașe și vrei să îi înscrii pe elevii tăi cu vârsta între 7 și 11 ani în program, te așteptăm cu mare drag.

Iar dacă ești părinte, locuiești în Brașov, Cluj, Alba-Iulia sau Făgăraș, și ai un copil sau mai mulți cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, poți face cunoscut programul nostru în rândul învățătoarelor, dar este necesar ca un cadru didactic să înscrie clasa.

Ne dorim ca cei înscriși în programul Business Kid să se bucure de toate informațiile pe care le-am inclus în program și să parcurgă programul până la final, pentru a beneficia de schimbările pozitive pe care acesta le aduce în viețile copiilor, dar și ale familiilor lor.

Iar pentru că printre lecțiile pe care ni le aduce educația financiară se află și cea a responsabilității, înscrierea în program vine și cu o responsabilitate:

Parcurgerea tuturor celor 6 module și trimiterea celor 6 teme prin e-mail, săptămânal, în termen de 6 săptămâni de la trimiterea primei teme.

dig

În cazul în care 2 lecții consecutive nu vor fi predate, contul va fi suspendat și se va pierde șansa de a participa la concursul nostru cu premii surpriză!

Astfel, sperăm ca Business Kid să ajungă în casele și clasele unor copii care au nevoie de aceste noțiuni de educație financiară și își doresc să parcurgă programul până la capăt.

Te-ai decis? Atunci completează formularul de înscriere cât mai repede!

Locurile sunt limitate!

În urma completării, vei primi confirmarea pe mail, împreună cu datele de acces ale platformei Business Kid.

Temele vor fi trimise săptămânal pe adresa de mail bkid@happymoms.ro și vei primit feedback din partea echipei Business Kid.

Acest site conține cookie-uri. Ele sunt necesare pentru a asigura buna funcționare a site-ului.